Recept za belu krem čorbu od tikvica i mleka

20.02.2020 | Recepti ,

Sastojci:

  • 1 veća tikvica
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • začin od suvog povrća
  • 1 kašika brašna
  • šolja mleka
  • maslinovo ulje, sirće
  • bosiljak
  • krutoni i začini za dekoraciju

 

Priprema:

Crni luk iseckamo sitno i pržimo na ulju dok ne postane staklast. Šargarepu i tikvicu operemo i oljuštimo, tikvicu očistimo i od semenki , isečemo sve na kockice i dodamo u uprženi luk.

Zatim dodajemo vodu i kuvamo dok povrće ne omekša. Na kraju dodajemo pola čaše mleka i začin od suvog povrća. Sve zajedno ispasiramo mikserom i dodamo zapršku koju smo napravili tako što smo razmutili 2-3 kašičice brašna u pola čaše mleka. 

Vratimo sve na ringlu i ukuvamo još par minuta sve zajedno.

Serviramo sa sirćetom i krutonima, a za dekoraciju dodajemo bosiljak ili neko drugo začinsko bilje.

Prijatno! 

Recept za belu krem čorbu od tikvica i mleka