01.02.2020 | Recepti ,
Sastojci:
Priprema:
Pola mleka, oko 250ml stavite u veću šerpu, i u njega dodajte vanilin šećer i šećer. Stavite na ringlu da provri. U drugu polovinu mleka dodajte gustin i razmutite ga. Zatim vruće prokuvano mleko pomešajte sa ovim mlekom sa gustinom, i smanjite temperaturu ringle. Mešajte oko oko 3 minuta dok se ne zgusne. Isključite ringlu i pokrijte šerpu providnom folijom da se tokom hlađenja odozgo ne uhvati korica.
Kada se smesa od mleka ohladi, umutite u njoj umućeni margarin (ili puter) i kokos. Mešajte lagano rukom ili mikserom. Nakon što se sve lepo sjedini, počnite sa oblikovanjem kuglica.
Kuglice možete da punite orahom, lešnikom ili bademom, a najbolje je da smesu iz šerpe vadite kašikom kako bi sve kuglice bile iste veličine.
Na kraju ih valjajte u kokos i ređajte u činiju.