11.04.2020 | Recepti ,
Sastojci:
Priprema:
Očistimo zelje od drškica i dobro operemo. U dublju posudu stavimo vodu da provri i posolimo. Ubacimo zelje na par minuta, i onda ga izvadimo i stavimo u hladnu vodu da ne izgubi boju. Ocedimo ga i ostavimo sa strane dok spremamo fil.
A fil na ulju propržimo crni i beli luk, dodamo mleveno meso, začinimo i dodamo obareni pirinač.
Uzimamo listove zelja i filujemo. Stavimo na širi kraj lista kašiku smese od mesa, presavijemo krajeve i urolamo. Sarmice slažemo u dublju vatrostalnu činiju, koju smo prethodno namazali maslinovim uljem.
Kad smo složili sve sarmice, prelijemo ih zaprškom od brašna, vode i aleve paprike.
Stavimo preko vatrostalni poklopac i krčkamo oko 40 minuta na 200 stepeni. Znaćemo da su sarmice gotove kad dobiju lepu boju odozgo.
Izvadite iz rerne, prohladite i poslužite uz dr Milk kiselu pavlaku. Prijatno!