16.02.2020 | Recepti ,
Sastojci za testo:
Sastojci za fil:
Za premazivanje i posipanje:
Priprema:
Prvo spremamo fil tako što sjedinimo mleveni mak, sa šećerom i vanilin šećerom, i sve prelijemo provrelim mlekom. Ostavljamo fil da se hladi dok spremamo testo.
U mlakom mleku razradimo kvasac, sa kašičicom šećera i brašna. U veću posudu stavljamo mast, žumanca i 3 kašike šećera. Mešamo sve mikserom a zatim dodajemo mleko sa nadošlim kvascem i brašnom kako bismo zamesili testo. Nakon 30 minuda kad testo nadođe, podelimo ga na dva dela i svaki deo posebno razvučemo na papiru za pečenje. Pola fila stavimo na jedno testo i uvijemo, a isto uradimo i sa drugim testom. Tako dobijamo dve štrudle. Ako želimo da spremamo samo jednu štrudlu, prepolovimo sastojke.
Umotane štrudle pre pečenja premažemo žumancetom i mlekom, i pečemo u zagrejanoj rerni na 180°C 35-40 minuta. Kad se štrudla ohladi, isečemo je i pospemo prah šećerom!
Prijatno!