04.01.2020 | Recepti ,
Sastojci:
Priprema:
Umutite šlag od praha i kisele vode. Umesto šlaga u prahu možete koristiti i slatku pavlaku za pravljenje šlaga. U drugoj činiji spojite dr Milk kiselu pavlaku sa prah šećerom i dobro promešajte. Zatim tu pavlaku sa šećerom dodajte u umućeni šlag, i to veoma laganim pokretima. Ukoliko koriste sveže maline, properite ih pre upotrebe, a ukoliko koristite zamrznuto šumsko voće, odmrznite ga i dobro ocedite kako ne bi ispuštalo tečnost u tortu.
To je sve od pripreme, sad kreće ređanje. Na dno čaše ili tepsije ređajte piškote koje ste prethodno umočili u neki voćni sok, kako bi bile mekše. Zatim preko poređajte red fila, pa zatim i red malina. Onda opet premažite filom, pa preko poređajte još jedan red piškota. Na njih opet dodajte red fila, red malina, i na kraju red fila. I to je to, prijatno