Recept za zapečene krompire sa kajmak namazom

21.03.2020 | Recepti ,

Sastojci:

  • krompir
  • puter ili svinjska mast za debelo premazivanje dna pleha
  • Slanina, po želji
  • Malo limunovog soka
  • Dr Milk kajmak namaz
  • Beli luk
  • Seckani sveži peršun
  • so

 

Priprema:

Dobro operemo krompir i nožem napravimo zasečeni krst. Krompir nije potrebno ljuštiti, već ga samo dobro operemo. Stavljamo krompire u rernu i pečemo 30 minuta na 200 stepeni. Izvučemo pleh iz rerne i pritisnemo krompir na zasečeno mesto, da se raširi i otvori, a zatim vraćamo u rernu na još 15-ak minuta.

Dok se krompir peče, pripremimo fil tako što dr Milk kajmak namaz pomešamo sa seckanom slaninom, belim lukom i peršunom.

Kada je krompir pečen, izvadimo ga iz rerne i na sredinu stavimo fil koji će se od toplote dodatno istopiti. Ukoliko želimo tečniji fil, možemo dodati i dr Milk kiselu pavlaku u njega. Po želji stavljamo u rernu na još par minuta da se sve dobro spoji i zapeče.

Serviramo toplo, uz meso po izboru.

Prijatno!

Recept za zapečene krompire sa kajmak namazom